Back to Top
Dinsdag 15 Oct
86366 users - nu online: 1308 people
86366 users - nu online: 1308 people login
 
Gay News : laatste nieuws :

NIEUWS
Share:


Za 07 sep, 2019 22:58
NIEUWS


Koreaanse Seungwook Yang wint Pride Photo Award 2019 met Play Toy

E en foto van twee kussende identieke superhheld figuurtjes op een bloemetjeskleed gemaakt door de Koreaanse fotograaf Seungwook Yang is de winnaar van de zevende editie van Pride Photo Award. De jury koos deze foto uit een record aantal inzendingen, 3.800 foto's van 409 fotografen met 65 verschillende nationaliteiten. De Nederlandse documentaire filmmaker en fotograaf Koen Suidgeest won met een foto uit de serie Paola over een Honduraanse transvrouw die hij leerde kennen tijdens het maken van zijn documentaire m/f/x. De prijsuitreiking vindt plaats op 1 november in De Hallen in Amsterdam. De officiële opening van de expositie is diezelfde dag.


Genderkwesties, macht en veiligheid

De inzendingen en de winnende afbeeldingen van dit jaar bewegen zich op het snijvlak van hedendaagse cultuur, gender en seksualiteit. Ze laten zien dat genderkwesties niet op zichzelf staan maar samen hangen met economie, macht en veiligheid. De jury: "Het is interessant om de mix van verhalen te zien die op een doordachte, creatieve en soms grappige manieren zowel verwijzen naar als los staan van heteronormatieve scenarios."


Play Toy

De winnende foto van Seungwook Yang is een pakkende, sprankelende weergave van iets dat de meesten zich uit hun kindertijd kunnen herinneren: speeltijd. Voor sommige kinderen was dit een tijd voor ontdekkingen en fantasie, maar wel met het risico dat ze straf zouden krijgen als ze werden ontdekt. Nu er in de populaire cultuur meer queer figuren en verhalen te zien zijn, kunnen die fantasieën uit de schaduw treden en in het volle licht staan. Deze foto geeft een frisse kijk op speelgedrag door het gebruik van supermannelijke actiefiguren in fel licht en tegen een kleurrijke achtergrond. In plaats van te bestraffen en stigmatiseren worden deze gevoelens bevestigd en gevierd.

 

Koreaanse Seungwook Yang wint Pride Photo Award 2019 met Play Toy
nieuws van Za 07 sep, 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of htmlShades of Black
en Mister Leather verkiezing, 25 oktober @ Akhnaton

BEKIJK OOK
Tien jaar Alkmaar Pride: ‘Celebrate Pride!’
Amsterdam Pride 2019: foto report Canal Parade
Leather & Fetish Pride Amsterdam 2019


In ons nieuwste nummer, Gay News 338, oktober 2019


Nieuws van vr 11 okt, 2019 15:55
Bedreigingen rond Coming Out Dag in Almere > Lees verder
Nieuws van do 03 okt, 2019 0:49
Mishandeling bij Pride in Ukraine > Lees verder

toon meer nieuwsberichten
GERELATEERDTOP STORIES
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media